Verstilling en nostalgie in de keuken

Welke interieurs en keukens zijn van deze tijd? U herkent ze direct. Een keuken met grove terrazzopatronen is trendy. Net als een interieur met houten schroten. Baksteen en patronen van gemetselde muurtjes? Heel vooruitstrevend! Vergeet ook niet de romaanse boog, die is overal: in het interieur, in de kunst, in accessoires. Al die kenmerken komen terug in de nieuwe Raw Rituals stijl, maar ook in die andere belangrijke trend voor 2019: New Classic.

Keukentrend: Raw Rituals

In 2019 laten we ons niet meer afleiden door te veel vormen, kleuren en apparatuur in de keuken. In plaats daarvan zien we een opmerkelijke verstilling in het interieur. Natuurgetrouw, dát is het sleutelwoord. En alles draait om het gebruik van natuurlijke materialen op een monumentale manier. In de Raw Rituals keuken wordt hout gecombineerd met natuursteen en veel marmer. Bruintinten staan centraal. De zwarte of rvs-kraan past nog steeds, maar wordt steeds vaker vervangen door een koperen kraan met spoelbak voor een warm accent.

In de collectie 2019 van Dekker Zevenhuizen, producent en leverancier van onder ander keukenbladen en -accessoires, zien we keukenbladen in kleuren en structuren die precies het Raw Rituals gevoel geven. Zoals Evora Ceramics Grava: keramiek met ‘echte’ stukjes steen in grijze en lichtbruine tinten. En Evora Quartz (composietsteen) met een terrazzolook ‒ wat een verrassend effect geeft aan de neutrale grijze tint! Ook de nieuwe afwerking van Evora Compact Granite met Lapato finish is spraakmakend; het geeft het blad de verweerde uitstraling die Raw Rituals zo kenmerkt.

Keukentrend: New Classic

De modern-klassieke woonstijl vormt een bron van inspiratie voor de luxe keuken. Rijke materialen en kleuren als groen, blauw en bruin laten de jaren 70 en 80 herleven. Matte, donkere materialen worden in deze trend gecombineerd met hout en de warme kleur goud. Want er hangt een subtiele decadentie in de lucht: we mogen weer genieten van de luxe van goudaccenten!

De New Classic stijl wordt omarmd door FENIX NTM, een compact laminaat met een massieve uitstraling en een zijdezacht oppervlak. De nieuwste kleuren hebben ondanks hun nostalgische, luxueuze uitstraling opvallend veel eigentijdse praktische voordelen. Zo blijven er op het prachtige matte oppervlak geen vingerafdrukken achter, en kunnen vlekken en krassen vaak eenvoudig weggewerkt worden. De nieuwste intense tinten bruin, blauw en groen vormen de perfecte combinatie met goud en koper. Een swingend muziekje erbij, een drankje in de hand: dat is de warme Classic stijl van nu!

Meer inspiratie

Wilt u meer weten over de nieuwste ontwikkelingen als het gaat om keukenbladen, kranen, spoelbakken en andere keukenaccessoires? Download dan hieronder het inspirerende Keuken Magazine.

keuken nieuws september 2019

De trends worden elk jaar samengesteld in samenwerking met trend forecaster – journalist Monique van der Reijden van trendcompass.nl