Dekker wint Duurzaamheidsprijs Wonen met Greenpanel

Om bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid, is het Voorlichtingsburo Wonen in 2013 gestart met het uitreiken van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. Om in aanmerking te komen voor deze prijs kunnen bedrijven zowel zichzelf als anderen voordragen. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en heeft dit jaar de prijs toegekend aan de firma Dekker uit Zevenhuizen voor het product GreenPanel®.

Uitreiking

De Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen werd uitgereikt op woensdag 18 november tijdens het congres Duurzaamheid in Wonen dat gehouden werd bij de meest duurzame bierbrouwer van ons land: Bavaria in Lieshout. Leo van der Velde, directeur Dekker, ontving de prijs uit handen van Wim van der Linden, voorzitter Vereniging Comfortabel Wonen, en Jan Reinier Swinkels, Voorzitter Raad van Bestuur Bavaria. Trots op de zojuist ontvangen prijs liet Van der Velde weten dat het principe van een duurzame samenleving heel simpel is: "Als iedereen er naar streeft met zijn eigen product zoveel mogelijk CO2 reductie te bereiken, dan komen we met de wereld een heel eind."

Greenpanel van Dekker

Greenpanel is een dragermateriaal voor werkbladen in de keukenbranche heeft een ecologische voetafdruk die veel kleiner is dan de traditionele materialen. Op de CO2 ladder is een reductie van 60% gerealiseerd, daarnaast is het materiaal als bijna vanzelfsprekend FSC®-gecertificeerd. Het is CARB2-gecertificeerd (California Air Resources Board) en voldoet daarmee aan de strengste normen voor samengestelde houtproducten ten aanzien van de emissie van formaldehyde. Een steeds nadrukkelijker thema als het gaat om het binnenklimaat. Verder is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar en kan het voor 100% worden hergebruikt. Bovendien recyclet Dekker al het restafval van dit materiaal dat in de productie ontstaat.

Bekijk het volledige persbericht van Comfortabel Wonen.

Greenpanel duurzaamGreenpanel duurzaam