Een Lapitec® keukenblad heeft een oppervlak met Bio-care. Dat breekt de organische atmosferische deeltjes af die zich die op het blad afzetten. Het heeft dus een bacteriedodend effect.

Hoe werkt Bio-Care

Het oppervlak van een Lapitec keukenblad heeft een bacteriedodend effect dankzij de toevoeging van een speciale vorm van TiO2 tijdens de productie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat TiO2 niet alleen bacteriën vernietigt, maar ook schimmels en micro-organismen die onaangename geuren produceren. Natuurlijk zonlicht en kunstlicht werken nog eens als een katalysator. Lapitec® met Bio-care is dus dé perfecte keuze voor keukens waarin een hoge standaard van hygiëne gewenst is, en antivervuilende en zelfreinigende eigenschappen belangrijk zijn.

Absorptievermogen stikstofoxiden

Uit zorgvuldig onderzoek door de afdeling Chemie van de Universiteit van Milaan blijkt dat bij Lapitec® door fotosyntese stikstofoxiden worden opgenomen uit de lucht. De data werden vergeleken met die van de natuurlijke werking van boombladeren. De conclusie? 4m2 Lapitec heeft hetzelfde effectals een boom.

Lapitec® denkt aan het milieu

Lapitec® is een volledig natuurlijk materiaal dat het certificaat 'antibacteriële eigenschappen' draagt en het milieu helpt bij het actief verwijderen van vervuilende moleculen.

Lapitec® denkt aan het milieu!