Welke interieurs en badkamers zijn van deze tijd? U herkent ze direct. Grove terrazzopatronen zijn trendy. Net als een interieur met houten schroten. Baksteen en patronen van gemetselde muurtjes? Heel vooruitstrevend! Vergeet ook niet de romaanse boog, die is overal: in het interieur, in de kunst, in accessoires. En in de badkamer. Al die kenmerken komen terug in de nieuwe Raw Rituals stijl, maar ook in die andere belangrijke trend voor 2019: New Classic.

Trend: Raw Rituals

In 2019 laten we ons niet meer afleiden door te veel vormen en kleuren in de badkamer. In plaats daarvan zien we een opmerkelijke verstilling. Natuurgetrouw, dát is het sleutelwoord. En alles draait om het gebruik van natuurlijke materialen op een monumentale manier. In de Raw Rituals badkamer wordt hout gecombineerd met natuursteen en veel marmer. Bruintinten staan centraal. De rvs-badkamerkraan past nog steeds, maar wordt steeds vaker vervangen door een koperen kraan voor een warm accent.

In de collectie 2019 van Dekker Zevenhuizen, producent en leverancier van wastafels en badkameraccessoires, zien we wastafels in kleuren en structuren die precies het Raw Rituals gevoel geven. Zoals Evora Ceramics Grava: keramiek met ‘echte’ stukjes steen in grijze en lichtbruine tinten. En Evora Quartz (composietsteen) met een terrazzolook ‒ wat een verrassend effect geeft aan de neutrale grijze tint! Ook de nieuwe Metallico is spraakmakend. Het geeft het de wastafel die stoere, monumentale uitstraling die Raw Rituals zo kenmerkt.

Badkamertrend Raw Rituals moodboard

Trend: New Classic

De modern-klassieke woonstijl vormt een bron van inspiratie voor de luxe badkamer. Rijke materialen en kleuren als groen, blauw en bruin laten de jaren 70 en 80 herleven. Matte, donkere materialen worden in deze trend gecombineerd met hout en de warme kleur goud. Want er hangt een subtiele decadentie in de lucht: we mogen weer genieten van de luxe van goudaccenten!

De New Classic stijl wordt omarmd door FENIX NTM van Dekker Zevenhuizen, een compact laminaat met een massieve uitstraling en een zijdezacht oppervlak. De nieuwste wastafels hebben ondanks hun nostalgische, luxueuze uitstraling opvallend veel eigentijdse praktische voordelen. Zo blijven er op het prachtige matte oppervlak geen vingerafdrukken achter, en kunnen vlekken en krassen vaak eenvoudig weggepoetst worden. De nieuwste intense tinten bruin, blauw en groen vormen de perfecte combinatie met goud en koper.

Badkamertrend New Classic moodboard

Moodboards

Welke wastafels passen nog meer in de trends? En welke badkameraccessoires? Hoe combineert u ze? De moodboards Raw Rituals en New Classic geven u volop ideeën en inspiratie.